Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

... 2

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я
ШКІДЛИВІ СОЦІАЛЬНІ ЗВИЧКИ

Людина – раб звичок. За влучним висловом Роберта Кіосакі, змінити своє життя можна, змінивши звички. Але як бути, якщо мова йде не про індивідуальні, а соціальні звички? Вплинути на поведінкові стереотипи, прийняті в суспільстві, не такто просто. Перед вами 9 шкідливих соціальних звичок.

1. Скарги

Деяких людей краще не питати, як їхні справи, оскільки у відповідь проллється злива зі скарг. «Начальник дістав… дружина дістала… машина зламалася…» – багато хто плутає спілкування з ниттям.

Звичайно, час від часу кожному необхідно виговоритися, поділитися з друзями (або, навпаки, незнайомцями) накопиченими переживаннями. Але не варто захоплюватися. Коли скарги входять у звичку, це вже не пошук підтримки, а спосіб залучення уваги.

2. Монолог замість діалогу

Бути, а не здаватися – дотримуватися цього принципу виходить не у всіх.

Мене часто запитують, ким я працюю. Відповідаю – вебрайтером. У 70% випадків слідує така реакція: «Ааа, зрозуміло. А я от … ». При цьому у все тих же 70% випадків людині абсолютно незрозуміло, чим я займаюся, а головне – абсолютно нецікаво.

Не бійтеся здаватися дурним, неосвіченим або смішним – задавайте запитання, якщо вам щось незрозуміло. Тільки так можна побудувати діалог, а не розмовляти лишень із собою.

3. Багатозадачність

«Поговориш зі мною, поки я додому дійду?» – А вам дзвонили з таким проханням? На жаль, ритм сучасного життя такий, що ми майже завжди робимо кілька справ одночасно і навіть не замислюємося, як це шкодить міжособистісному спілкуванню. Розмовляючи з кимось, не відволікайтеся на телевізор, соціальні мережі або їжу. Погодьтеся: розповідати і розуміти, що опонента набагато більше цікавлять коменти до нової фотки, ніж спілкування з вами, дуже неприємно. Не прагніть до багатозадачності в спілкуванні – поважайте своїх співрозмовників.

4. Неувага до близьких

Як би сильно ви не втомлювалися на роботі, скільки б проблем не було у вашому житті, сім’я потребує вас. Не можна приходити додому, байдуже вечеряти і втуплюватися в телевізор. Трохи уваги – всього кілька хвилин щирого інтересу на адресу близької людини – і ви здивуєтеся, наскільки гармонійнішими стануть ваші взаємини.

5. Антикомплімент

«Жахливо виглядаєш – не виспався чи що?», «Ой, як ти поправилась!» – Якщо ви думаєте, що завжди потрібно говорити правду, ви помиляєтеся. Швидше за все, людина в курсі своїх проблем, і не варто зайвий раз нагадувати їй про них. Це не тільки засмутить її, але і може зіпсувати ваші стосунки.

6. Кокетство

«Що ви, я ж сьогодні навіть не нафарбована!» – Знайома фраза? Багато дівчат (та й хлопців) у відповідь на комплімент починають кокетувати подібним чином, не розуміючи, що ставлять людину, яка висловила похвалу, в незручне становище. Адже фактично це примус повторити і підсилити комплімент.

Набагато ввічливіше просто сказати «спасибі» привітній людині.

7. Перебивання

«Нічого, що я розмовляю, поки ви мене перебиваєте?..» Перебивання – бич сучасної культури. Обривають на півслові, не дають закінчити думку і викрикують буквально всі – від політиків на екранах телевізорів до продавцівконсультантів у магазинах.

Тим часом, перебиваючи співрозмовника, ви не тільки втрачаєте «сіль» розмови, а й демонструєте позицію «є дві думки: моя і неправильна».

8. Байдужість

Немає нічого гірше байдужості. Адже навіть ненависть потрібно заслужити.

Якщо ви бачите в людині щось добре і прекрасне, не будьте байдужими, не соромтеся виражати свої емоції. Так само не варто бути байдужим і до недоліків людини, краще підтримати і постаратися допомогти.

9. Прагнення всім догоджати

Всім подобатися неможливо. Прийміть це як належність і не прагніть всім догоджати. Інакше ризикуєте втратити себе, жити не своїм, а чужим життям.

Будьте самим собою. Робіть те, що вважаєте за потрібне. І пам’ятайте: завжди будуть ті, кому це не сподобається.

Якщо ви помічаєте ці шкідливі соціальні звички в собі або в комусь з близьких, намагайтеся подолати їх. І тоді ви будете отримувати набагато більше задоволення від спілкування.

(З інтернет-видань).

31 липня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я
Разом нас небагато

Населення України скоротилося вже до 45480315 осіб

Такі останні дані, датовані початком літа, наводить Державна служба статистики України. Якщо порівняти з відповідним періодом минулого року, то населення країни зменшилося на більш як 85 тисяч, підрахувала інформагенція «Українські новини».

Крім того, фахівці статистики фіксують зростання міського населення: станом на 1 червня в містах мешкали 31 млн. 341 тис. 839 громадян, тоді як у селах – трохи більше 14 мільйонів.

Якщо спад приросту населення триватиме в такому темпі, то за десятиліття Україна налічуватиме 36–38 млн. мешканців, а до 2050 року населення нашої держави зменшиться ще на 15 відсотків, iдеться в прогнозі ООН.

Погані демографічні прогнози фахівці ООН дають також Росії, Білорусі, Болгарії, Кубі та Румунії. На противагу їм очікують бум збільшення народонаселення в Африці та Індії. Остання країна до 2050 року, напевно, стане лідером за кількістю мешканців у світі й випередить Китай iз його нині 1,4мільярдним населенням. Загалом до середини цього століття кількість землян, за підрахунками вчених, зросте до 9,6 млрд. осіб.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

31 липня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я
ДЕМОГРАФІЧНОГО БУМУ НЕ ВИЙШЛО

Починаючи з 2005 року, коли розмір матеріальної допомоги при народженні дитини був суттєво підвищений, поступово в країні збільшувалась і народжуваність. Зростала вона й в Іванківському районі, хоча, по суті, демографічного буму так і не вийшло: смертність завжди перевищувала в нас кількість новонароджених. Правда, розрив між ними суттєво зменшився, адже в кінці дев’яностих – на початку двотисячних були роки, коли з життя йшло втричі, а то й учетверо більше чоловіків та жінок, аніж бачило світ немовлят.

У першому півріччі 2013го у нас народилось 150 дітей, а померло 347 осіб. Торік за відповідний період немовлят народилось більше – 174, як трохи більше і померло людей – 357. Однак, незважаючи на те, що різниця між народжуваністю і смертністю не така вражаюча, тенденція залишається невтішною – Іванківщина вимирає...

Тетяна КОВАЛЕНКО,

заступник начальника служби – начальник відділу держреєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби ІМУЮ.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

31 липня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я
БЛИСКАВКА ВЛУЧИЛА В АНТЕНУ: будинок напівзруйнований, господарі не постраждали

Нинішнього літа сильні буревії зі зливами, що супроводжуються грозами і блискавками – явище нерідкісне. Так, минулої п’ятниці, 12 липня, серед дня до оперативно-диспетчерської служби ДСНС Іванківського району надійшло повідомлення про те, що у приватний житловий будинок в селі Прибірську (по вулиці Шевченка) влучила блискавка. Відразу виїхавши на місце, рятувальники побачили, що центром дотику її й притягання стала телевізійна антена. В результаті – розвалилася не тільки частина зовнішніх стін, а й перегородки між кімнатами всередині оселі, повибивало вікна, перегоріли майже всі електроприлади, що були на той час увімкнені (телевізор, холодильник, радіоприймач і т.д.). Значна частина будівлі зруйнована, і перебуває настільки в аварійному стані, що проживати в ній неможливо.

Як зазначив начальник Іванківського РС ГУ ДСНС України у Київській області О.М. Головач, на щастя, ніхто з трьох осіб, які перебували в будинку, не постраждав. Хіба що – були в шоковому стані, коли приїхали спеціалісти рятувальної служби. Мабуть, “в сорочці” народився і дорослий син подружжя Давиденків: він саме відпочивав (спав на дивані), прийшовши додому з роботи, у тій кімнаті, де стояв телевізор (хоч апарат і не був увімкнений, але перебував у черговому режимі). Добре й те, що під час влучення блискавки ніякого загоряння не відбулося, бо негативні наслідки цієї біди були б значно більші.

Ураження блискавкою, як стерджують спеціалісти, досить рідкісне явище: воно складає десятимільйонну долю ризику. І завжди відбувається раптово. Тому, як кажуть, береженого й Бог береже. Треба подбати про власну безпеку самим. Насамперед – дотримуватися певних правил. Наприклад, під час грози на відкритій місцевості не можна ховатися під високі, особливо поодинокі дерева. Найбільш небезпечними з них є дуб, тополя, сосна та ялина. До речі, кількома днями раніше, 7 липня, загорівся будинок в селі Рудня-Тальська по вулиці Тальській. Там блискавка влучила в ялинку, що стояла впритул до хати. Від неї загорівся дах. Але пожежа далі не поширилася, бо саме йшов великий дощ.

Якщо вас застала гроза на відкритому просторі, краще присісти у суху яму, траншею. Тіло повинне мати якнайменше точок дотику із землею. Не треба бігти, краще уникати різних виступів і підвищень. Не можна купатися під час грози і навіть перебувати біля води. Небезпечними можуть бути й металеві предмети. І, тим більше, – не можна говорити по телефону. Мобільник, кажуть, під час грози стає смертельно небезпечним...

Тетяна РЯБОКЛЯЧ.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

23 липня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я

Готова прийти на допомогу

Напередодні професійного свята медиків світ вшановував їх добровільних помічників у лікуванні пацієнтів – донорів. Численний загін громадян, які виконують цю благородну місію, проживає і в нашому районі.

Реєстрацію усіх їх веде, знаючи багатьох особисто, та співпрацюючи з кожним майже 20 років, Т.І. Парфенюк.

Вона – медсестра відділення трансфузіології ЦРЛ. Єдиний тут представник середнього медперсоналу. А роботи – вистачає. Адже потреба у крові у хворих в нашому районі, на жаль, виникає досить часто. Повсякденною турботою про її заготівлю та зберігання і зайнята Тетяна Іванівна.

Як відзначає лікартрансфузіолог Олександр Олексійович Мусієнко, його колега – і висококваліфікована (має вищу категорію, тож функціональні обов’язки виконує бездоганно), і надійна, привітна та щира у стосунках з оточуючими.

Інакше – не можна. Адже на її відповідальності – здоров’я людей, а іноді – і їх життя. Тож у будьяку пору доби, у будні чи вихідні – вона готова прийти на допомогу тому, хто її потребує.

Професію свою жінка любить і виконує та виконувала її сумлінно – на якій би ділянці в системі охорони здоров’я не працювала: у Республіканському госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни на ПереяславХмельниччині, де розпочинала свій трудовий шлях чи в інфекційному відділенні Іванківської ЦРЛ.

Старанність передали своїм донькам – Тетяні та Раїсі, яка вчителює у Запрудці, їх батьки – Ганна Андріївна та Іван Іванович (нині покійний) – шанована в Обуховичах родина.

До речі, чоловік Тетяни Іванівни – Анатолій Степанович – теж медик. З вдячністю згадують його жителі Іванкова та району: він тривалий час працював фельдшером на швидкій допомозі. Нині трудиться у санітарномедичній частині в Чорнобилі.

Таким же – співчутливим, приязним у стосунках, порядним і надійним – виховали Парфенюки свого сина Богдана, який працює майстром в Ірпінському РП ПАТ «АЕС Київобленерго».

Не один раз Т.І. Парфенюк отримувала нагороди за свою працю. Нинішнього року її також відзначено Подякою районної ради.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

15 липня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я

Починається найспекотніший період літа, коли чимало людей потерпають від перегрівання. Тяжко переносять високу температуру повітря люди з хворим серцем та судинами, діти. Та й взагалі, майже всі жителі нашого кліматичного поясу важко звикають до того, що в останні роки клімат різко змінився на більш спекотний та посушливий.

У таку спеку медики рекомендують при найменшій можливості ходити босоніж. Зрозуміло, не по розпеченому асфальту, а по траві. На ступнях – велика кількість точок, що відповідають за внутрішні органи. Коли людина ходить босоніж, відбувається вплив на ці точки. В результаті покращується циркуляція крові, підвищується загальний тонус організму і навіть починається оновлення клітин.

Звичайну воду можна замінити водомісткими овочами та фруктами, наприклад, огірками, помідорами, кавуном. Завдяки їм організм отримує додаткову порцію вітамінів і мінеральних речовин. Гарячий зелений чай, який п`ють жителі півдня, теж корисний у спеку: він регулює теплообмін.

Не рекомендується їсти продукти, що зігрівають зсередини, наприклад, мед і сало. Перед сном відмовтеся від 'серйозних' продуктів на зразок м`яса, тому що перетравлення важкої їжі викликає підвищення температури тіла і посилює потовиділення. Охолоджують організм і допомагають адаптуватися до спеки продукти з легким в`яжучим смаком (хурма або банани) і всі овочі-фрукти зеленого і білого кольорів.

Любителям охолоджуватися в річці треба мати на увазі, що пірнати у воду не рекомендується. Перепад температур може спровокувати спазм судин серця. Тому перед водними процедурами охолоньте в тіні. Під крижаний душ залазити теж не варто: від холодної води судини звужуються, а потім ще сильніше розширюються. У спеку краще приймайте теплий душ: коли ви вийдете, температура навколишнього середовища здасться нижчою, ніж насправді.

Приберіть з дому аксесуари і дрібний декор. Багато хто любить прикрашати дім всілякими статуетками, іграшками, рамочками, підставочками, свічками ... З огляду на ту частоту, з якою ви будете відкривати вікна у спеку, ця краса тільки збиратиме пил, що зменшить ваші шанси дихати вдома свіжим повітрям.

Якщо частина кімнат розташована на сонячному боці, можна закрити вікна щільними шторами, але це малоефективно. Краще всього використовувати фольгу, яку треба закріпити із зовнішньої або внутрішньої частини вікна. Фольга добре відбиває тепло і світло і значно зменшить перегрів приміщення.

Тепер про тіло. Піт, може, і неприємний вам і оточуючим, є захисним бар`єром у боротьбі з перегрівом організму. Не варто відчайдушно боротися з його виділенням, особливо на відкритих ділянках тіла. А щоб запобігти неприємному запаху, краще частіше приймати ванну чи душ або користуватися вологими серветками.Як краще переносити спеку


30 червня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я

ХТО – ЧИ ЩО – ВІЗЬМЕ ГОРУ?..

Ситуація дійсно цікава.

І нестандартна, можна сказати. Суть її – в тому, що новоспечений власник трьох суміжних незабудованих земельних ділянок по вул. Молодіжній в Іванкові замість взятися зводити тут житловий будинок розкопав частину площі під... ставок. Не маючи – на сьогодні – на це права.

Річ у тім, що Сивогорлий Р.О., про якого йде мова, купив тут у попередніх власників дві приватизовані земельні ділянки, цільове призначення яких – під житлову забудову. А поруч ”гуляла” ділянка розміром 6 сотих нічийна, тобто громадського користування. На неї рішенням селищної ради від 16 лютого 2012 року №VІ-28-950 йому було дано дозвіл на розробку проекту землеустрою для ведення особистого селянського господарства ( умови відведення – у власність). При цьому пункт 3 застерігав гр. Сивогорлого, що “дане рішення не є підставою для володіння та користування земельною ділянкою”.

Проте чоловік вирішив робити те, що запланував, без оформлення належних документів. Тобто, не маючи права на цих 6 сотках щось копати, зариблювати і т. д.

Правда, великий котлован (дещо раніше він пояснював керівникам селищної ради, що копає його під будинок) займає вже й частину “законної”, тобто купленої, земельної ділянки.

Скажете: приватна власність, що хоче – те й робить. З одного боку – майже так. А з іншого? А з іншого – самозахват частини землі. Канава на цій “нічийній” болотистій ділянці була призначена для відведення ливневих стоків і грунтових вод, які періодично збігали тут з паралельної вулиці Зої Космодем’янської, котра по рельєфу місцевості – вище Молодіжної. А ще вище Зої Космодем’янської – вул. Орехово-Зуєвська, на яку стікають ливневі потоки (через огороди і канави) з вул. Бєляєва і Толочина... Місцевим жителям особливо пам’ятною залишається минула зима, коли деякі вулиці райцентру важкопрохідно обмерзали льдовими торосами саме через грунтові води. Ось тому й переполошилися деякі мешканці вулиці З. Космодем’янської, коли риття великого котловану на Молодіжній перекрило раніше існуючу їхню “меліорацію”...

Прийшли зі скаргою і в редакцію – після селищної ради та прокуратури. Довелось збирати комісію з представників місцевої влади, архітектури, райСЕС і розбиратися на місці. А ще – виходити на керівників Держсільгоспінспекції в Київській області. Листом селищної ради від 17.06.2013 р. її начальника попросили усунути порушення. Позаяк, цитую, “громадянин Сивогорлий Р.О... вчинив самозахват земельної ділянки. На землях загального користування розпочав риття котловану під ставок... Крім того, своїми діями заблокував отвір труби, яка призначена для стоку дощової води з вул. З. Космодем’янської через вул. Молодіжну до рівчака. Внаслідок вище викладеного всі грунтові та дощові води збираються на подвір’ях громадян, проживаючих по вул. З. Космодем’янської”...

Та мало того, що в забудовника немає документів на ті 6 сотих під ОСГ, їх немає (проекту) і на водойму. Сусіди навкруги побоюються, що через той майбутній ставок буде ще більш перезволожений грунт на їхніх садибах. Де й так майже постійно мокро. Недаром старовинна назва цієї частини нинішнього Іванкова – Загниляччя...

Р. Сивогорлий пропонує жителям вул. З. Космодем’янської прокласти через його землі труби (не відкритий лоток!) для відведення ливневих і грунтових вод у рівчак між Молодіжною і Розважівською вулицями. Але такі капітальні затрати не по кишені пенсіонерам. Та й чи окремих людей це турбота? Селищної ради?..

У райСЕС відповідають, що весь цей комплекс проблем – не їхня компетенція. Екологи, виявляється, теж збоку: їх залучають, коли потрібна допомога земельникам. Отож вирішення питання “по справедливості” залежить від згаданої вже Держсільгоспінспекції в Київській області. Бо навіть селищна рада самостійно не може розв’язувати подібні проблеми. Так передбачено сьогоднішнім законодавством. Та що там місцеві ради – прокуратура вже не має права вивчати такі питання і приймати якісь свої рішення...

Що ж, залишається чекати, як саме розбереться земельна інспекція. Хто – чи що – візьме гору: закон і справедливість чи знову, скажемо так, суб’єктивний фактор?..

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

30 червня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я

Вияв уваги до медиків

Такого наші медики не пам’ятають: аби народний депутат України від нашого виборчого округу так їх вітав… Але Я.М. Москаленко весь час порушує традицію «післявиборчої неуваги» до виборців. У цьому переконалися медпрацівники району, коли 110 їх кращих представників трьома автобусами повезли з Іванкова у столичний театр оперети на виставу «Сорочинський ярмарок».

А тут на них чекав ще один сюрприз. Виявляється, сюди таким же чином прибули їх колеги з Поліського, Вишгородського і Бородянського районів, а також міст Славутич і Буча. Тобто, з усього виборчого округу народного обранця.

Наступним сюрпризом стало оголошення... урочистої частини до їхнього професійного свята. У якій взяв участь – разом з Ярославом Миколайовичем – голова облдержадміністрації А.Й. Присяжнюк. Вони разом вітали вартових нашого здоров’я, вручили найкращим свої відзнаки. Анатолій Йосипович – Почесні грамоти та цінні подарунки від облдержадміністрації, Ярослав Миколайович – свої іменні Подяки та грошові винагороди. З ними додому поїхали головний лікар нашого району О.М. Кадун та її заступник по медчастині М.Я. Шелест, акушер-гінеколог пологового відділення ЦРЛ Я.П. Таргоня, медсестра В.М. Голубенко, акушерка С.В. Коноваленко, а також медсестра Іванківського ЦПМСД Г.М. Шкоденко.

Чи треба говорити про настрій, з яким повертались додому медики після цієї поїздки в столицю?

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

30 червня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я

Нагороди і вітання – медикам

Позавчора люди у білих халатах відзначали своє свято. Саме численному загону представників цієї благородної і важливої для суспільства професії були присвячені урочистості минулої п’ятниці у районному Будинку культури.

Присутніх у залі вітали заступник голови райдержадміністрації І.О. Глитень, голова районної ради М. І. Костюченко, селищний голова О.М. Поліщук, головний лікар Іванківської ЦРЛ О.М. Кадун, головний лікар Іванківського центру первинної медико-санітарної допомоги Д.Л. Онопрієнко, голова профспілки працівників охорони здоров’я району Н.М. Бондаренко, голова районної організації Товариства Червоного Хреста України І.Г. Осадча.

Кращим з медпрацівників було вручено Почесні грамоти та Подяки районного та обласного рівнів.

Пісенні, музичні та хореографічні виступи дарували винуватцям торжества оркестр духових інструментів відділу культури, національностей та релігій РДА, народний аматорський ансамбль «Криничанка», вихованці зразкової хореографічної студії «Л-Стиль», ансамбль бандуристок «Доріженька», співаки І. Колісник, Ю.Тимощук. О. Демидюк, О. Руденко.

Гумором веселила учасниця «Криничанки» Т. Мартищенко. А лікар-терапевт М.Ю. Ласкавий не лише висловлював напутні слова юним колегам – лікарю з функціональної діагностики поліклініки Т.І. Скопич, лікарю загальної практики-сімейної медицини Т.В. Солодовнік, завідуючій ФАПом с. Федорівка А.В. Ісаєвій, які недавно поповнили ряди працівників охорони здоров’я Іванківського району, а й читав свої вірші. До речі, слова пісні «Колеги», яку виконав Ю. Тимощук (автор музики) написав теж він.

Зворушливим для аудиторії був перегляд відеосюжету, в якому медиків вітали їх співробітники з усіх відділень ЦРЛ та пацієнти.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

18 червня 2013

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Охорона здоров'я

Збережемо ліси від пожеж!

Пожежі в лісових масивах у веснянолітній пожежонебезпечний період – найбільш масове і розповсюджене лихо.

Кількість випадків та масштабність цього явища залежить, поперше, від свідомості та відповідальності громадян, подруге, від природнокліматичних умов. Основними причинами виникнення пожеж у лісових масивах є необережне, інколи недбале, поводження населення з вогнем, а також внаслідок випалювання сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях і вздовж доріг.

Шановні мешканці району, відпочивайте у спеціально відведених рекреаційних зонах, не залишайте після себе сміття і намагайтеся не розводити багать. Сірники та недопалки надійно гасіть, заливайте водою, прикопуйте землею рештки вогнищ. Не проходьте повз залишене кимось жевріти сміття та багаття: загасіть, зупиніть біду. При виявленні пожежі обов'язково повідомте про неї за номером 101. Врятована вами краса ще не один рік радуватиме і вас, і ваших дітей. Виїжджаючи на відпочинок на природу, докладіть зусиль, щоб уникнути створення пожежонебезпечних ситуацій та засмічення!

Ліси – дорогоцінне рукотворне багатство, яке ми не маємо права бездумно винищувати.

Враховуючи надзвичайно високу пожежну небезпеку на території району, просимо жителів відмовитися від відвідування лісових масивів. Також повідомляємо, що порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки тягне за собою накладання штрафних санкцій на винуватця.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

15 червня 2013


... 2


  Закрити  
  Закрити